Първоначално публикувано от mixi_pixi
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с компресор - включване и изключване
Collapse
X
-
Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
-
mixi_pixi може ли да споделиш малко повече информация какво е това потропване и кога се проявява ?
иначе офтопик, но или при мен нещо не е наред или форума е леко некадърен, защото не ми дава опция да цитирам каквото и да направя...Last edited by potrebitel22; d.m.y г., 10:35.156 Sportwagon 1.9JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщениеА колко трябва да е ниското налягане.Чел съм че при 2 бара температурата на охладителя е около 2 гр.,А при 4 бара е около 10грAlfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
Comment
-
Здравейте отново,
накарах майстора да издърпа фреона и да го зареди отново, което учудващо за мен бе прието на драго сърце, беше заредил 500гр, и след манипулацията отново зареди 500гр, както го дава и програмата на машинката, съответно и както пишеше в темата.
Според него ламелите на радиатора са прекалено изкривени и корозирали, и няма добър топлообмен. Предлага да смени радиатора, защото точно този дехидрататор (бях разбрала филтър) може да е запушен, но и самия радиатор си е изживял живота.
potrebitel22, потропването не знам от какво е, но се случва при запалване на колата с включен климатроник и колата гасне. Според майстора отново се дължи на налягането.
Направихме опит при охладен двигател, след повторното презареждане с фреон, налягането, което държи е в нормални стойности около 15 в зеления диапазон на уреда (не знам дали е в бар или атм, не го загледах) и колата работи съвсем нормално. Майстора каза, че след като загрее отново ще започне да изключва датчика и ще спира компресора. Каза да го пробваме, но като го чуем да изключим климатика и да караме без, докато не сменим радиатора.
Според вас има ли възможност проблема е в друго, което може да се огледа преди да се смени радиатора?
Благодаря за вниманието!
Comment
-
Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщениеОптималния диапазон е 2-3 бара.На 4 бара е 15 градуса .Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++
Comment
-
mixi_pixi : попитах за потроването, че при мен има едно при гаснене и се чудя дали не е като при теб. Но аз засега нямам проблеми с климатика.
И ако сменяш радиатора - вземи си ако можеш нов, защото "стар" (използван вече) може и да не стане - аз 2 взех за една 146ца и двата бяха под всякаква критика. Още повече, че хората, които щяха да оправят климатика не искаха да се занимават с използвани, защото може да са замърсени вътре и да прецакат компресор и всичко по системата.156 Sportwagon 1.9JTD
Comment
-
Първо не разбрах откъде си?
Нормалното налягане е 18бара за високото. Ако връща високо налягане в компресора може проблемът да е във вътрешния регулираш клапан на самия компресор (при мен навремето беше така - 60лв. струваше). И понеже компресорът е техен сега търсят причина другаде
---------- Post added at 15:23 ---------- Previous post was at 15:20 ----------
Ако радиаторът на климатика ти е толкова зле от към ламели, т.е. сплъстили са се, няма да можеш да охлаждаш и антифриза
Comment
Comment